Retreat/hälsodag med vila, avkoppling, inspiration och möjlighet att hämta kraft och energi för din ande, själ och kropp. Du är unik och dyrbar. Unna dig en alldeles ”egen dag” att stanna upp, njuta av Guds närvaro, stillhet, lugn, vacker natur och hälsosam mat.

Helgretreat 30 – 31/10 (möjlighet att stanna till 1/11)

UNNA DIG NÅGRA DAGAR AV VILA, STILLHET OCH ANDLIG PÅFYLLNING

Lämna arbetet, ansvaret och vardagens krav… Stäng av din mobil, koppla bort datorn/mailen och kom hit för att koppla på dina ”inre öron”  för att höra, lyssna  och ta emot från Gud. Kanske behöver du tid att vara själv och varva ner? Eller kanske du och din make/maka behöver lite egen tid med Gud och med varandra? Försök ordna barnvakt och kom för att ta emot det ni behöver i Guds närvaro, lovsång, förbön och gemenskap. Vid ankomsten välkomnas du av ett gott och nyttigt fika, därefter samlas vi till en kort bibelundervisning och inre bönen. Sätt dig och läs i lugn och ro framför en sprakande brasa innan kvällsmaten. På lördag kan du njuta av en lugn morgon, gå till dukad frukost som du äter i stillhet och tystnad och njuta av skön promenad vid havet i den kyliga höstluften. Vi anordnar våra retreater på Sjöhamra gård i vackra Roslagen med närhet till sjön, skogen och havet, i en fridfull kristen miljö. (Läs mer om Sjöhamra gård HÄR)

Vi följer Folhälsomyndighetens rekommendationer angående god hygien och att hålla avståndet. Våra lokaler är stora och rymliga så vi kan sprida oss under måltiderna. Kommer du ensam övernattar du i eget rum, gifta par kan få logi i dubbelrum. Toalett och duschar finns i korridoren.

Program: start på fredag eftermiddag kl 15.00, avslutning lördag kväll ca kl 20.00. Möjlighet finns att stanna en extra natt men det är inget planerat program på söndagen utan hemresa efter frukost, ca kl 10.00

Anmälan: använd formuläret här nedan, ring 08-58884000 (förmiddagar) eller maila till info@halsolovet.se 
Sista anmälningsdag är den 28/10. Begränsat antal platser till 10 st. Ange vid anmälan om du önskar enkelrum. Vi kan erbjuda dubbelrum till gifta par. 

Kostnad: 1500 kr inklusive logi, alla måltider och kursmaterial (fred – lörd). För ytterligare en natt inklusive frukost på söndag tillkommer 250 kr/person. 

Vägbeskrivning: Sjöhamra gård ligger ca 9 km norr om Åkersberga (gamla Norrtäljevägen). Man svänger höger vid Åsättra och sedan vänster vid skylten Sjöhamra. Det går att åka kommunalt, gå in på sl.se reseplaneraren för aktuell tidtabell. Busshållplatsen heter Sjöhamra.

ANMÄLAN till HELG-Retreat
ANMÄLAN till Retreat

Retreat 12 december

Låt inte julstressen fånga dig utan ta en paus, varva ner och fyll på med ny kraft. Eller är det så att ensamheten och tristessen är ditt problem? En retreatdag hjälper dig att komma in i Guds närvaro och ta emot av hans villkorslösa kärlek – något som vi alla så väl behöver. För program se vidare under ”Program för endagsretreat”. Vi anordnar våra retreater på Sjöhamra gård i vackra Roslagen med närhet till sjön, skogen och havet, i en fridfull kristen miljö. (Läs mer om Sjöhamra gård HÄR)

Vi följer Folhälsomyndighetens rekommendationer angående god hygien och att hålla avståndet. Våra lokaler är stora och rymliga så vi kan sprida oss under måltiderna. 

Program: start ca 8.30, avslutning ca kl 20.00, ingen övernattning

Anmälan: använd formuläret här nedan, ring 08-58884000 (förmiddagar) eller maila till info@halsolovet.se 
Sista anmälningsdag är den 9/12. Begränsat antal platser till 12 st.

Kostnad: 800 kr inklusive tre måltider, fika och kursmaterial 

Vägbeskrivning: Sjöhamra gård ligger ca 9 km norr om Åkersberga (gamla Norrtäljevägen). Man svänger höger vid Åsättra och sedan vänster vid skylten Sjöhamra. Det går att åka kommunalt, gå in på sl.se reseplaneraren för aktuell tidtabell. Busshållplatsen heter Sjöhamra.

Program för endags-retreat

8.30 – 9.00     Ankomst, registrering, visning av lokalerna.
9.00 – 9.30     Välkomstsamling med presentation och praktisk info om dagens program.
9.30 – 10.15     Frukost och gemenskap.
10.15 – 12.00   Lovsång och tillbedjan i kapellet, en stund av förbön i grupp s k ”flödesbön”,
som övergår i överlåtelse av kropp, själ och ande genom ”Inre bönen”. Efter den ”Inre bönen” börjar den tysta delen av dagen.
12.00-13.15   Egen tid, valfri aktivitet:
* Bibelläsning, teman
* Tacksägelse, förlåtelse
* Inre bönen (på egen hand)
* Akvarell-/akrylmålning
* Promenad eller stavgång
* Lovsångsdans
13.15 – 14.15   Lunch i tystnad
14.15 – 17.00   Egen tid, valfri aktivitet (samma som passet före lunch) och dessutom
* Bibelpromenad i grupp (ledarledd, kl 14.15) i skogen eller till havet
* Mjukgympa (ledarledd) ca 15 minuter (utomhus om vädret tillåter)

17.00 – 18.00    Samling i kapellet för lovsång, bön och tacksägelse.
18.00 – 18.45    Kvällsmat
19.00 – 19.45    Samling med vittnesbörd, utvärdering, avslutning.
19.45 – 20.00   Packning för hemresa.

Kapellet finns tillgängligt för egen tid i stillhet och tystnad när det inte används för planerade samlingar.

Några röster från tidigare deltagare

– Jag har fått koppla av och varva ner. Den inre bönen förde mig in i en kravlös vila och Guds närvaro. Pianomusiken under flödesbönen var som en porlande bäck som talade till mig om livets vatten.

– Mätt, nöjd och tacksam. Gympan tyckte jag om, det var härligt med lovsång till. God och intressant mat.

– Underbar dag med tid för eftertanke och påfyllnad, att bara få ta emot och vara fri.

– Jag känner mig lättare och lugnare.

– Jag känner mig lugn och hoppfull och väldigt inspirerad. Superhärlig dag!

– Gud har berört mig genom naturen och gett mig bibelord, talat om framtiden.

– En helt fantastisk dag, så innehållsrik att det är svårt att förstå att det bara varit en dag. Roligt med akvarellinstruktionerna – det uppskattade jag.