Friskvård och återhämtning

Mitt i vardagens alla aktiviteter behöver vi ge plats för stunder av stillhet och ro, då vi kan hämta ny kraft och styrka. Det är viktigt för att vi ska hålla oss friska, men behövs även i en fas då vi håller på att tillfriskna efter t ex en utmattningsdepression. Det är inte alltid så lätt att prioritera återhämtning när man har mycket att göra. Men att ta tid till vila är förebyggande hälsovård och till viss del har vi makt att själva styra över den.
På denna sida hittar du CD-skivor, praktiska ”redskap” som kan användas förebyggande men också i en återhämtningsfas t ex efter psykisk ohälsa. De berör grundläggande områden som kärlek, frid, Guds beskydd och trygghet, vila och frihet som ger avslappning på djupet. Produkterna är redskap att på egen hand kunna genomföra steg 1 och 2 i den själavårdsmodell som vi använder i våra program, den s.k. 7-stegsmodellen, som bygger på kristen värdegrund.

Återhämtningsdagar

Söker du efter vila och återhämtning eller hjälp att hantera negativ stress? Kanske har du gått på högvarv länge, behöver tid att stanna upp, tänka efter, prioritera om och sätta en ny kurs i livet. Vi anordnar två tillfällen under våren/försommaren 2020, på Sjöhamra gård i vackra Roslagen. Ta chansen och anmäl dig till något av dessa tillfällen. Det kan bli de bästa dagarna i ditt liv!

Program:
Vi erbjuder ett kortare program (4 dagar) och ett längre (en vecka) under våren/försommaren. Du har möjlighet att delvis anpassa innehållet i din vecka individuellt. Här är exempel på innehåll: samlingar med lovsång, bön och förbön, egna stilla stunder med Gud, korta inspirationspass om kost, motion, vila och sömn, promenader i vacker natur, lättgympa, tips på nyttig och lättlagad mat, akvarell-/akrylmålning, gemenskap och livsberättelser framför brasan m m. Möjlighet att boka in ett individuellt förbönstillfälle. Under det längre programmet finns även föreläsning av kristen psykiater. Utifrån ett kristet perspektiv får du praktiska redskap att hantera negativ stress i din vardag. Framför allt får du njuta av och ta emot Guds kärlek och kraft in i ditt liv i en lugn och mysig miljö. Övernattning på Sjöhamra gård i eget rum, helpension (tre måltider per dag + fika) och allt kursmaterial ingår.
Det finns stavar för utlåning om du vill använda dem på promenaderna. Du kan också välja att ta med egen cykel om du vill ta dig runt i området på egen hand.

Hitta hit:
Resa till och från Sjöhamra ombesörjer du själv (Sjöhamra ligger ca 9 km norr om Åkersberga i vacker omgivning med skog, sjöar och närhet till havet). Det går bra att åka med Roslagsbanan från Stockholm central till Åkersberga C, och därifrån vidare med buss. För exakt resväg och tidtabell gå in på www.sl.se reseplaneraren.

Datum:
Återhämtningsdagar (4 dagar) 29/4 – 2/5 (startar före lunch på onsdag 29/4 och slutar efter kvällsmat lördag 2/5). Anmälan senast 27/4 på E-post eller till telefon 08-58884000. Kontakta oss gärna för mer information och anmälan på info@halsolovet.se

Kostnad: 3500 kr/person inklusive allt.

Återhämtningsdagarna 29/4 – 2/5 är inställda!

Min bästa vecka – en temavecka för återhämtning

Program: samma innehåll som under dagarna i april/maj men med mer tid för varje ämne och en fördjupning i vissa områden. Pastor Linda Bergling undervisar om ”Inre bönen”, och du får gott om tid att praktisera denna bönemodell under veckan. Psykiater Mikaela Blomqvist Lyytikäinen medverkar med undervisning om stresshantering.

Datum: 31/5 – 6/6 (startar söndag kväll 31/5 med kvällsmat och slutar med kvällsmat lördag 6/6).

Kostnad: 4900 kronor/person, helpension med logi i eget rum. Allt material ingår.

Anmälan: senast fredag 29/5 före kl 12.00 via E-post till info@halsolovet.se eller på telefon 08-58884000 (förmiddagar).

Denna vecka är INSTÄLLD pga Covid-19. Vi satsar på att genomföra evenemanget efter sommaren. 

CD för friskvård och återhämtning

CD-SKIVOR DÄR BIBELORD LÄSES TILL INSTRUMENTAL BAKGRUNDSMUSIK

Vissa av dem finns även på finska, norska och engelska. Pris 99 kr/st.

”Guds beskydd och trygghet”
”Frälst av nåd”
”Själens och kroppens helande”
”Kärlek”
”Frid”
”Glädje”
”Bli fri från stress”

”DEN INRE BÖNEN”

är en bönemodell med praktisk handledning som hjälper dig att komma nära Gud, uppleva hans närvaro och utveckla din egen relation med Jesus. Den inre bönen ger ro och avslappning, du överlåter din ande, själ och kropp till Gud. Utgångspunkten för de olika delarna i inre bönen finns i Bibelordet.
Pris 99 kr/st.

CD-SKIVOR MED FLÖDESBÖN

Bibelord och bön till instrumental bakgrundsmusik. Pris 99 kr/st. Följande områden berörs:

”Flödesbön – själens helande och befrielse”
”Flödesbön – själens helande”
”Flödesbön – kroppens helande”

INSTRUMENTAL LOVSÅNG

Pris 189 kr/st.

”Well 1” med piano och orgel
”Well 2” med piano och trumpet
”Well 3” med piano, fiol, trumpet, gitarr, flöjt och dragspel

Beställning:
CD-skivorna produceras av Boklövet Arken AB och kan beställas via e-post till info@arken.org
Det går också bra att beställa dem via Hälsolövet på e-post info@halsolovet.se  Har du frågor kring detta kan du skriva dem samtidigt så kontaktar vi dig.