Friskvård och återhämtning  2020-01-22T17:36:37+00:00

Friskvård och återhämtning

Mitt i vardagens alla aktiviteter behöver vi ge plats för stunder av stillhet och ro, då vi kan hämta ny kraft och styrka. Det är viktigt för att vi ska hålla oss friska, men behövs även i en fas då vi håller på att tillfriskna efter t ex en utmattningsdepression. Det är inte alltid så lätt att prioritera återhämtning när man har mycket att göra. Men att ta tid till vila är förebyggande hälsovård och till viss del har vi makt att själva styra över den.
På denna sida hittar du CD-skivor, praktiska ”redskap” som kan användas förebyggande men också i en återhämtningsfas t ex efter psykisk ohälsa. De berör grundläggande områden som kärlek, frid, Guds beskydd och trygghet, vila och frihet som ger avslappning på djupet. Produkterna är redskap att på egen hand kunna genomföra steg 1 och 2 i den själavårdsmodell som vi använder i våra program, den s.k. 7-stegsmodellen, som bygger på kristen värdegrund.

Min bästa vecka – temavecka för återhämtning

Söker du efter vila och återhämtning eller hjälp att hantera negativ stress? Kanske har du gått på högvarv länge, behöver tid att stanna upp, tänka efter, prioritera om och sätta en ny kurs i livet. Ta chansen och anmäl dig till någon av våra temaveckor under 2020. Det kan bli den bästa veckan i ditt liv!

Program:
Du har möjlighet att delvis anpassa innehållet i din vecka individuellt. Här är exempel på innehåll: samlingar med lovsång, bön och förbön, egna stilla stunder med Gud, korta inspirationspass om kost, motion, vila och sömn, promenader i vacker natur, lättgympa, tips på nyttig och lättlagad mat, gemenskap och livsberättelser framför brasan m m. Du får praktiska redskap att hantera stress i din vardag. Framför allt får du njuta av och ta emot Guds kärlek och kraft in i ditt liv i en lugn och mysig miljö. Övernattning på Sjöhamra gård i eget rum, tre måltider per dag och kursmaterial ingår.

Hitta hit:
Resa till och från Sjöhamra ombesörjer du själv (Sjöhamra ligger ca 9 km norr om Åkersberga i vacker omgivning med skog, sjöar och närhet till havet). Det går bra att åka med Roslagsbanan från Stockholm central till Åkersberga C, och därifrån vidare med buss. För exakt resväg och tidtabell gå in på www.sl.se reseplaneraren.

Datum: Exakta datum för våra temaveckor 2020 är inte fastställda ännu. Kontakta oss gärna för mer information på info@halsolovet.se

CD för friskvård och återhämtning

CD-SKIVOR DÄR BIBELORD LÄSES TILL INSTRUMENTAL BAKGRUNDSMUSIK

Vissa av dem finns även på finska, norska och engelska. Pris 99 kr/st.

”Guds beskydd och trygghet”
”Frälst av nåd”
”Själens och kroppens helande”
”Kärlek”
”Frid”
”Glädje”
”Bli fri från stress”

”DEN INRE BÖNEN”

är en bönemodell med praktisk handledning som hjälper dig att komma nära Gud, uppleva hans närvaro och utveckla din egen relation med Jesus. Den inre bönen ger ro och avslappning, du överlåter din ande, själ och kropp till Gud. Utgångspunkten för de olika delarna i inre bönen finns i Bibelordet.
Pris 99 kr/st.

CD-SKIVOR MED FLÖDESBÖN

Bibelord och bön till instrumental bakgrundsmusik. Pris 99 kr/st. Följande områden berörs:

”Flödesbön – själens helande och befrielse”
”Flödesbön – själens helande”
”Flödesbön – kroppens helande”

INSTRUMENTAL LOVSÅNG

Pris 189 kr/st.

”Well 1” med piano och orgel
”Well 2” med piano och trumpet
”Well 3” med piano, fiol, trumpet, gitarr, flöjt och dragspel

Beställning:
CD-skivorna produceras av Boklövet Arken AB och kan beställas via e-post till info@arken.org
Det går också bra att beställa dem via Hälsolövet på e-post info@halsolovet.se  Har du frågor kring detta kan du skriva dem samtidigt så kontaktar vi dig.