Friskvård och återhämtning

Mitt i vardagens alla aktiviteter behöver vi ge plats för stunder av stillhet och ro, då vi kan hämta ny kraft och styrka. Det är viktigt för att vi ska hålla oss friska, men behövs även i en fas då vi håller på att tillfriskna efter t ex en utmattningsdepression. Det är inte alltid så lätt att prioritera återhämtning när man har mycket att göra. Men att ta tid till vila är förebyggande hälsovård och till viss del har vi makt att själva styra över den.
På denna sida hittar du CD-skivor, praktiska ”redskap” som kan användas förebyggande men också i en återhämtningsfas t ex efter psykisk ohälsa. De berör grundläggande områden som kärlek, frid, Guds beskydd och trygghet, vila och frihet som ger avslappning på djupet. Produkterna är redskap att på egen hand kunna genomföra steg 1 och 2 i den själavårdsmodell som vi använder i våra program, den s.k. 7-stegsmodellen, som bygger på kristen värdegrund.

Min bästa vecka – en temavecka för återhämtning 21-27/9

Söker du efter vila och återhämtning eller hjälp att hantera negativ stress? Kanske har du gått på högvarv länge, behöver tid att stanna upp, tänka efter, prioritera om och sätta en ny kurs i livet. Vi kommer att anordna flera Temaveckor/Temadagar  under hösten 2020, på Sjöhamra gård i vackra Roslagen. Ta chansen och anmäl dig till något av dessa tillfällen. Det kan bli de bästa dagarna i ditt liv!

Program:
Vi erbjuder temaveckan ”Min bästa vecka” i september. Du har möjlighet att delvis anpassa innehållet i din temavecka individuellt. Här är exempel på innehåll: samlingar med lovsång, bön och förbön, egna stilla stunder med Gud, korta inspirationspass om kost, motion, vila och sömn, promenader i vacker natur, lättgympa, tips på nyttig och lättlagad mat, akvarell-/akrylmålning, gemenskap och livsberättelser framför brasan m m. Möjlighet att boka in ett individuellt förbönstillfälle (via telefon). Utifrån ett kristet perspektiv får du praktiska redskap att hantera negativ stress i din vardag. Framför allt får du njuta av och ta emot Guds kärlek och kraft in i ditt liv i en lugn och mysig miljö. Övernattning på Sjöhamra gård i eget rum, helpension (tre måltider per dag + fika) och allt kursmaterial ingår. HÄR kan du läsa mer om Sjöhamra gård. 

Undervisning: pastor Linda Bergling kommer att undervisa om Inre bönen, som är en hjälp att stilla sig och ta emot av Guds närvaro för ande, själ och kropp.

Det finns stavar för utlåning om du vill använda dem på promenaderna. Du kan också välja att ta med egen cykel om du vill ta dig runt i området på egen hand.

Datum: Temavecka ”Min bästa vecka” 21-27/9  (måndag lunch ca kl 13 – söndag efter frukost).

Anmälan: senast 18/9 till E-post info@halsolovet.se eller telefon 08-58884000 (förmiddagar).
För att förebygga smittspridning av Covid-19 har vi begränsat antalet deltagare till 10 st. Varje deltagare har sitt eget rum. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om god handhygien och att hålla socialt avstånd. Lokalerna är rymliga och luftiga, vi sprider på oss under måltiderna och vi tillbringar delar av dagarna utomhus.

Kostnad: 4900 kr/person, helpension med logi i eget rum. Allt material ingår. Avgiften kan betalas in till Bankgiro 372-3608, betalas med kort eller Swish nr 1232 88 6968, märk ”Min bästa vecka”.

Hitta hit:
Resa till och från Sjöhamra ombesörjer du själv (Sjöhamra ligger ca 9 km norr om Åkersberga i vacker omgivning med skog, sjöar och närhet till havet). Det går bra att åka med Roslagsbanan från Stockholm central till Åkersberga C, och därifrån vidare med buss. För exakt resväg och tidtabell gå in på www.sl.se reseplaneraren.

Anmälan Min bästa vecka

Återhämtningsdagar

Om du inte har möjlighet att delta en hel vecka kan dessa tillfällen vara en fin lösning för dig som behöver några dagar för att vila och hämta kraft. Programmet kan man säga är en kortversion av ”Min bästa vecka” och innehåller samlingar med undervisning, inspiration kring kost/motion/sömn, bön & lovsång, kreativa aktiviteter, promenader, lättgympa, gemenskap och egen tid för vila och eftertanke/reflektion. Du får praktiska redskap att hantera och förebygga stress utifrån ett kristet perspektiv. Sjöhamra gård i Roslagen är en unik och fridfull plats med närhet till skogen, sjön och havet som erbjuder skön vistelse i naturen.

Datum: 7/10 – 11/10 samt 11/11 – 15/11
Start på onsdagskvällen med kvällsmat kl 19, och avslutas efter frukost på söndagen.

Kostnad: 3500 kr/person, helpension med logi i eget rum, allt kursmaterial ingår.
Deltagaravgiften betalas in til bankgiro 372-3608, swish 1232 88 6968. Du kan också betala med kort vid ankomsten (men ej kontanta pengar).

Anmälan: senast två dagar före respektive startdatum till E-post info@halsolovet.se eller telefon 08-58884000 (förmiddagar)
Har du frågor är du välkommen att maila till ovanstående adress.

Anmälan Återhämtningsdagar 7 – 11/10
Anmälan Återhämtningsdagar 11 – 15/11

CD för friskvård och återhämtning

CD-SKIVOR DÄR BIBELORD LÄSES TILL INSTRUMENTAL BAKGRUNDSMUSIK

Vissa av dem finns även på finska, norska och engelska. Pris 99 kr/st.

”Guds beskydd och trygghet”
”Frälst av nåd”
”Själens och kroppens helande”
”Kärlek”
”Frid”
”Glädje”
”Bli fri från stress”

”DEN INRE BÖNEN”

är en bönemodell med praktisk handledning som hjälper dig att komma nära Gud, uppleva hans närvaro och utveckla din egen relation med Jesus. Den inre bönen ger ro och avslappning, du överlåter din ande, själ och kropp till Gud. Utgångspunkten för de olika delarna i inre bönen finns i Bibelordet.
Pris 99 kr/st.

CD-SKIVOR MED FLÖDESBÖN

Bibelord och bön till instrumental bakgrundsmusik. Pris 99 kr/st. Följande områden berörs:

”Flödesbön – själens helande och befrielse”
”Flödesbön – själens helande”
”Flödesbön – kroppens helande”

INSTRUMENTAL LOVSÅNG

Pris 189 kr/st.

”Well 1” med piano och orgel
”Well 2” med piano och trumpet
”Well 3” med piano, fiol, trumpet, gitarr, flöjt och dragspel

Beställning:
CD-skivorna produceras av Boklövet Arken AB och kan beställas via e-post till info@arken.org
Det går också bra att beställa dem via Hälsolövet på e-post info@halsolovet.se  Har du frågor kring detta kan du skriva dem samtidigt så kontaktar vi dig.